Rólunk

A Clean Future fő tevékenységi köre főleg az 1 kW és 50 kW közötti teljesítményű, elektromos áramot előállító rendszerek tervezése és kivitelezése. Akár szigetüzemű (akkumulátoros), akár hálózatra visszatápláló rendszerről legyen szó, cégünk olyan komplett megoldásokat nyújt a vásárlói számára, melyek minden formában megfelelnek a 21. század követelményeinek.

Úgy gondoljuk,  ha valaki eljut az elhatározásig, hogy tegyen valamit a környezetéért, akkor nem elég néhány napelemet beüzemelni. Olyan rendszereket érdemes kivitelezni, melyek önmagukban képesek teljes egészében ellátni egy családi ház fogyasztását, vagy nagymértékben csökkenteni lakóparkok, középületek, ipari létesítmények költségeit.

Egy jelenleg is hatályban lévő rendelet szerint minden 50 kW teljesítményt nem meghaladó, megújuló energiaforrást hasznosító eszköz által termelt áramot köteles átvenni a magyar villamos hálózat. Ezért sokkal egyszerűbb ilyen rendszerek engedélyeztetése és kivitelezése, mint az ennél nagyobb teljesítményű parkoké.

Függőleges tengelyű szélgenerátorok

Cégünk egyik leginnovatívabb termékei azok a vertikális tengelyű turbinák, amelyek a megszokott lapátos technológiával szakítva képesek befogni a szél energiáját. A legtöbb kritika azért éri a lapátos megoldást, mert hangos, megzavarja a látképet, illetve a nagyobb tornyoknál a madarak veszélyeztetése is probléma.

A felsorolt kifogások nem jelentkeznek ezeknél a szerkezeteknél. Lényegesen halkabbak hagyományos társaiknál, széliránytól teljesen függetlenek, és ami talán a legfontosabb, hogy esztétikus látványt nyújtanak. Kiválóan használhatók az energiatermelés mellett marketing célokra is, mivel a tekintetet egyedi megjelenésükkel azonnal magukhoz vonzzák.

Könnyebb szerkezetük és  formai kialakításuk miatt épületek tetejére is szerelhetők. Ebben az esetben a hatékonyság nagymértékben megnövekszik, hiszen minél magasabbra helyezzük el a szerkezetet, annál nagyobb az átlagos szélsebesség. További nagy előnye, hogy egymástól akár méteres távolságban is elhelyezhetők, így egy tömbház, közintézmény, ipari épület tetején már nagy teljesítményű rendszer is építhető.

Már 3 m/s (10.8 km/h) szélsebesség mellett is képesek áramot termelni. Emellett fontos tudni, hogy ezek az eszközök is, hasonlóan a többi szélgenerátorhoz, csak olyan területeken hatékonyak, ahol az átlagos évi szélsebesség 5.5 m/s körül alakul (20 km/h)
Tekintse meg termékeinket...

Napelemes rendszerek

Magyarországon területének nagy részén (60-70%), az  évi napsütéses órák száma 2000-2200 óra. Ennyi idő elegendő ahhoz, hogy a napelemeket hatékonyan tudjuk működtetni, és megfelelő mennyiségű energiát tudjunk előállítani.

Cégünk tevékenysége elsősorban a minimum 1 kW-os rendszerek telepítése, melyekhez a helyszín sajátosságaihoz képest polykristályos vagy monokristályos napelemeket használunk.

Partnereink között tudhatjuk Magyarország egyik vezető hazai napelemgyártóját a KORAX Solar-t, valamint Németország egyik vezető gyártóját a SCHOTT Solart-t. Mivel a Clean Future a nagyobb teljesítményű rendszerek építését tűzte ki célul, ezért legtöbbször a gyártó legnagyobb teljesítményű napelemeit építjük be a rendszereinkbe, hozzájárulva a minél nagyobb hatékonyság eléréséhez.
Tekintse meg termékeinket...